Anton-Pieter van Logtestijn

Anton-Pieter van Logtestijn is de oprichter en eigenaar van Symbius.

Hij is zowel bedrijfseconomisch als juridisch opgeleid en heeft ruim twintig jaar ervaring in de zakelijke dienstverlening, zowel op strategisch en tactisch als op uitvoerend niveau. Anton-Pieter is authentiek, open, eerlijk, relativerend, spiegelend en prikkelend. Hij heeft gevoel voor sfeer en kwaliteit, is betrouwbaar en betrokken, en luistert graag naar wat een ander te zeggen heeft. Hij haalt graag het beste uit zichzelf én uit een ander.

Werkervaring

Als jurist heeft Anton-Pieter ruime werkervaring in de advocatuur en als toezichthouder bij De Nederlandsche Bank (DNB). Bij DNB was hij ook voorzitter van de Vereniging van Werknemers.

In zijn functie als general counsel bij ASR Nederland NV (ASR) was hij verantwoordelijk voor de afdeling Juridische zaken en Compliance. In zijn elf jaar bij ASR zette Anton-Pieter onder meer de afdeling Compliance op en bouwde deze uit tot een professioneel en zelfstandig opererend team. Het team behandelde vele reputatiegevoelige dossiers, waarvan het dossier Beleggingsverzekeringen (woekerpolissen) wellicht de bekendste is. De afdeling bestond uiteindelijk uit 60 professionals en stond steevast bovenaan in de jaarlijkse interne klant tevredenheidsonderzoeken. Ook de medewerkertevredenheid was hoog.

Naast zijn functie als general counsel bekleedde Anton-Pieter bij ASR ook enkele andere rollen. Zo droeg hij bij aan het Leiderschapsprogramma ASR en de doorontwikkeling hiervan, en trainde hij een aantal managementteams.

Na zijn vertrek bij ASR richtte Anton-Pieter Symbius op en heeft hij onder meer als interimmanager leiding gegeven aan verschillende juridische afdelingen. Onder meer bij Achmea, Menzis en Crédit Agricole Consumer Finance. Daarnaast heeft hij als adviseur opgetreden bij inhoudelijke projecten van CPO (Radboud Universiteit Nijmegen), Koninklijke Ten Cate en Dela Uitvaartverzekeringen.

Anton-Pieter is lid van de Raad van Toezicht van een aantal onderwijsinstellingen en is verbonden aan netwerkorganisatie Law4Ce.

Kijk voor een volledig overzicht van de activiteiten van Anton-Pieter op LinkedIn

Symbius is een samenvoeging van twee woorden:
Symbiose (uit het Grieks: συν: samen; βιοσις: levend). Betekenis: gunstige of zelfs noodzakelijke samenwerking tussen partijen. Het Engelse suffix us, in het Nederlands te vertalen als wij.
Symbius staat hiermee voor een wederzijdse voordelige samenwerking.

Contact met Symbius